Ben jij ook zo gek op rijstgerechten? Curry’s, nasi, risotto, het liefst eet je ze wekelijks. Maar heb je er wel eens over nagedacht om eens iets nieuws uit te proberen met rijst? Je kunt het namelijk voor zoveel meer dan dat gebruiken. Wij hebben de vier lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet ter inspiratie!

Lekkere jambalaya

In Nederland begint jambalaya steeds populairder te worden en dat is niet meer dan logisch. Het is namelijk een overheerlijk recept! Sommige mensen vinden jambalaya een beetje lijken op paella, maar er zit wel degelijk verschil in. Rijst staat in ieder geval centraal bij dit gerecht en is dus uitstekend als je trek hebt in een rijstgerecht en het leuke is dat je de jambalaya volledig naar wens kunt bereiden. Houd je veel van zeevruchten? Dan kun je ervoor kiezen om de jambalaya te maken met garnalen. Wil je de authentiekere jambalaya proeven? Ga dan voor de variant met chorizo en kip.

Heerlijke sushi bowl

Je moet ervan houden om dit recept te maken: een sushi bowl. Niet iedereen is fan van sushi, dus wellicht is dit niets voor jou. Ben jij juist dol op sushi? Dan moet je zeker eens de keuken in om dit gerecht klaar te maken. Het is namelijk een heel makkelijk en snel recept om te maken, dus deze sushi bowl zet je in een handomdraai op tafel. Het belangrijkste ingrediënt is – hoe kan het ook anders – rijst. Lassie heeft speciale rijst voor een sushi bowl, dus die kun je goed gebruiken voor dit recept. Verder heb je ingrediënten nodig zoals zalm, avocado of mango, net waar je op dat moment zin in hebt. Je doet al deze ingrediënten in een kom en de sushi bowl is klaar om geserveerd te worden.

Frisse rijstsalade

Het concept van een pastasalade ken je vast wel, maar heb je ooit een rijstsalade gegeten? Grote kans van niet, en dat is zonde. Rijstsalades geven jou de mogelijkheid om de ingrediënten helemaal zelf samen te stellen zodat je van elke hap kunt genieten. Eet jij bijvoorbeeld minder of geen vlees meer? Dan kan je een rijstsalade maken met je favoriete groentes. Ben jij juist dol op vlees? Dan word je vast en zeker blij van een rijstsalade met heerlijke kipstukjes. Online kun je veel lekkere inspiratie voor rijstsalades vinden! 

Simpele rijstepap

Heb je juist zin in een zoet gerecht met rijst? Dan kun je rijstepap maken. Net als de sushi bowl is rijstepap hartstikke simpel om te maken en om die reden is het een favoriet van veel mensen. Om rijstepap te kunnen maken, zul je de rijst aan de kook moeten brengen met melk. Vervolgens voeg je wat suiker en een beetje zout toe in de pan. Wacht vervolgens tot de rijst goed gekookt is en laat hem daarna even afkoelen. Smullen maar!